Kies jij voor kwaliteit of kwantiteit?

Naarmate ik ouder word merk ik dat het steeds belangrijker wordt om producten te kopen die ‘fair’ gemaakt zijn. Niet alleen gaan deze producten over het algemeen langer mee ook zijn de producten eerlijk gemaakt. Vroeger kocht ik bijvoorbeeld al mijn kleding en tassen bij de Primark. Niet dat dit slecht is natuurlijk, maar meer geld had ik als student ook niet. Nu ik een vaste baan heb, en dus meer te besteden, merk ik dat ik vaker kies voor kwaliteit.

Daarnaast moet ik mijn geliefde kledingkast delen met mijn vriend. Waardoor ik beter let op wat ik koop of niet. Daarnaast werk ik vaak thuis en kies ik voor een makkelijke outfit. Als ik dan naar kantoor ga gebruik ik een goede tas, waar mijn laptop in past.

Perfect Bag

'Hayden' Laptop tas

Hayden is een one-stop-shop voor je hele kantoorimperium. Schuif je laptop, tot 16 inch, in de ingebouwde laptopsleeve. Daarnaast heeft Hayden ruimte voor alles, van notebooks tot opladers, pennen en snacks. En vergeet de externe magnetische zak niet, perfect voor de benodigdheden onderweg.

Wat is fair fashion?

Het woord Fair zegt het eigenlijk al, namelijk eerlijk. Fair Fashion is mode dat onder goede arbeidsomstandigheden en van duurzame materialen is gemaakt. Door dit productieproces is deze mode dus minder belastend voor het milieu. Ook zijn de omstandigheden van de mensen die deze mode maken veel beter. De tegenhanger van dit begrip is fast fashion. Dit zie je vaak bij kledingconcerns zoals bijvoorbeeld een Shein of Primark. Dit is kleding die zo goedkoop en snel in de winkels ligt. Over het algemeen worden deze kledingstukken vaak kort gedragen.

Bobbi Bucket Bag Midi
Kenzie - Cognac Woven Classic Leather

Steeds meer bedrijven produceren duurzaam

Je ziet dat steeds meer bedrijven stappen zetten om hun kleding te verduurzamen. Zo zijn er voorbeelden van grote merken die kiezen voor upcycling (het omtoveren van producten die oud of overgebleven zijn in nieuwe producten). Andere trends die je ziet zijn Re-issue (het opnieuw aanbieden van oudere collecties), transparantie in de supply chain (open zijn over waar de producten gemaakt zijn etc.), Herbruikbare materialen (er komen steeds meer iniatieven als vervanging voor textiel. Textiel is namelijk een niet-duurzaam materiaal en dat is een groot probleem).

“Dutch female founder challenges the leather industry with her growing brand.”

O My Bag

Kortgeleden maakte ik kennis met het merk O My bag. Het bedrijf wat inmiddels al 10 jaar bestaat heeft als missie: ‘changing the world, one bag at the time’. Waar ik het natuurlijk helemaal mee eens ben. Je kan maar 1 tas tegelijk dragen. Oke, er zijn uitzonderingen, maar over het algemeen gebruikt iemand 1 tas als diegene ergens heen gaat.

Het bedrijf wat inmiddels als een B Corp gecertificeerd bedrijf de wereld veroverd heeft als ambitie uit te groeien tot ’s werelds meest toonaangevende fair fashion merk. Dit willen zij doen door hun eigen footprint te reduceren.

Winter collectie ‘Bold Minimalism’

Voor komende wintercollectie kiest het merk voor populaire en tijdloze items uit eigen archieven. Er zijn verschillende tijdloze heruitgaven geïntroduceerd: van kantoortassen, portemonnees en verschillende andere tassen in unisex uitvoering. De tassen zou je dus ook heel goed kunnen uitlenen aan je partner. Heel duurzaam.

Nu de vraag aan jou: kies jij liever voor kwaliteit of kwantiteit?

Related

Katoen of Satijn?

Dat slapen enorm belangrijk is… dat weten we volgens mij allemaal, maar hoe je slaapt, heeft ook een hoop invloed. Ik ben dit enorm gaan beseffen toen ik mijn burn-out