Ik deed een 3-daagse sapkuur van BBody en dit was het resultaat.

Een sapkuur staat bekend als ontgiftend en reinigend voor het lichaam. Je hebt verschillende kuren. 3-dagen, 5-dagen en ga zo maar door. Ik probeerde deze week de 3-daagse sapkuur van BBody. De sapjes werden in een koeltas geleverd en zijn ongeveer tot 6 weken houdbaar. Dit geeft je de gelegenheid om op elk moment te kunnen starten. Ik ontving 3x 6 flessen van 400 ml sap en een detox guide met handige tips over de sapkuur. Het fijne aan deze kuur is dat je zelf kunt bepalen welke dag je welke sapjes neemt.

Waarom een sapkuur?

Dat ik een enorme fan ben van gezonde voeding en een ‘healthy lifestyle’ weten jullie als het goed is nu wel. Ik ben elke dag bezig nieuwe producten te vinden om nog beter in mijn vel te zitten. In deze blog deel ik dan ook wat mijn ervaringen zijn met een ‘detox sapkuur’. Ik las hier al jaren over. Er zijn genoeg mensen die hier niet achterstaan, dit slecht voor je lichaam vinden en niet nodig. Toch besloot ik het te proberen. Laat ik duidelijk zijn dat ik dit niet deed om af te vallen, maar benieuwd wat de werking zou zijn op mijn lichaam en mij mogelijk zou helpen met mijn stoelgang.

Op een sapkuur voorbereiden?

Het is aan te raden je hierop voor te bereiden:

– 3 dagen van te voren lactose en koolhydraten te vermijden
– 24 uur van te voren niet meer roken
– 24 uur voor & na de detox geen cafeïne houdende dranken meer te drinken
– 24 uur ervoor, geen frisdrank meer te drinken
– tijdens dagen dat je juiced enkel de sapjes te drinken, water en de Bikinibody Teatox of andere groene tee. Geen andere dranken.
– 24u van tevoren geen geraffineerde suiker, “fastfood” of “processed food” meer te eten.

Sapje ‘CLARITY’ SHOP HERE

Sapje ‘HAPPINESS’ SHOP HERE

Sapje ‘GRATTITUDE’ SHOP HERE

De eerste dag

Ik begon aan deze ‘3 daagse sapkuur’ afgelopen maandag. Het ideale moment aangezien ik de week ervoor enorm veel stress ervaarde en mijn hele stoelgang enorm ontregeld was hierdoor. Ik moet toegeven dat ik in die week ervoor ook niet het meest gezond had gegeten.

 

In het begin voelde het heel onwennig dat je niet echt gaat eten, dus ik voelde continu dat ik op momenten eigenlijk mijn ontbijt, lunch of avondeten moest eten.Ik nam de eerste dag 6 sapjes. Elke 2 uur een nieuw sapje. Daarnaast zette ik een grote pot met groene thee, wat gember en citroen. Ook een grote fles met water ontbrak niet. Ik begon met een sapje wat ik persoonlijk fijn vind om de dag mee te beginnen. Het sapje genaamd ‘Miracle Morning’ sprak mij enorm aan door de mix van bleekselderij, komkommer, peer, spinazie en munt. Dit sapje dronk enorm makkelijk weg. Door dit sapje voelde ik mij eigenlijk gelijk heel fris en had ik zin in de dag.

 

Ik merkte dat na sapje nummer 3 mijn drang naar ‘wat te moeten eten’ verdween. Ook de 2 uur waarvan ik van te voren dacht dat dit eeuwen zou gaan duren vlogen voorbij en ik verslond de sapjes 1 voor 1. Al moet ik wel zeggen dat ik het ene sapje lekkerder vond dan de ander. Dat is natuurlijk ook persoonlijke voorkeur.

De tweede en derde dag

De tweede dag had ik als het meest zwaar bestempeld. Dit kwam doordat ik deze dag op kantoor werkte. Vaak zijn deze dagen voor mij lastig om gezond te eten door alle traktaties en de kantine waar je toch vaak voor een lekkere snack kiest. Ook had ik constant de neiging om uit te moeten leggen waarom ik dit deed. Aangezien mensen toch vaak een mening hebben over ‘een sapkuur’. Gelukkig reageerde mijn collega’s super enthousiast en wilde ze er alles over weten.

 

Ik had deze dag vrijwel geen moeite met de traktaties af slaan en genoot echt van de sapjes. Vaak had ik op kantoor altijd een opgezette buik door deze snacks, maar door de sapjes die ik dronk had ik in de eerste plaats helemaal geen zin in een snack en voelde ik mij heerlijk in mijn vel.

 

De laatste dag merkte ik echt dat mijn lichaam ‘gewend’ was aan de sapjes en ik moet eerlijk toegeven dat ik het ook wel weer jammer vond om weer ‘normaal’ voedsel te eten.

'Sapkuren worden ook wel detoxkuren genoemd. Tijdens een sapkuur drink je gedurende enkele dagen niets anders dan groente- en fruitsapjes, soepen, shots en kruidenthee. Dit met als doel je organen rust te geven en zich te kunnen focussen op het ontgiften van alle gifstoffen waar we aan blootgesteld worden'

Conclusie

Ik ben enorm verbaasd door de positieve uitwerking wat dit voor mij heeft gehad. Ik kijk veel bewuster naar wat ik eet en sla ‘slechte snacks’ vaker over, omdat ik dit gelijk merk aan mijn buik. Ook voel ik mij door deze kuur veel fijner in mijn lichaam en ben ik zeker van plan dit nog een keer te gaan doen. Natuurlijk niet te vaak, maar ik denk zeker 1x per jaar. Lees je goed in voordat je dit gaat doen. Daarnaast zijn alle sapjes ook los te bestellen waardoor je de sapjes ook los uit kan proberen.

Ben je nou net zoals ik benieuwd wat dit voor jouw lichaam doet? Dan kan je hier jouw sapkuur bestellen.

 

 

 

Share
Pin
Tweet
Related

Voor elk kwaaltje een thee!

Thee drinken op koude dagen is iets waar veel vrouwen zich in kunnen vinden. Een warm drankje is sowieso niet verkeerd met deze temperaturen. Maar wat als ik je vertel