Healthy girl lifestyle

Je leest er een hoop over: ‘Een Healthy Lifestyle’. Ik merk zelf dat dit sinds de coronapandemie een enorme boost heeft gekregen. Het lijkt wel of iedereen na is gaan denken over hoe ze hun leven het beste kunnen inrichten. Hoe kan je gezonder leven? Hoe word ik de beste versie van mijzelf? Wat heb ik hiervoor nodig? Hoe ga ik om met stress?

Toen ik zelf een burn-out had, merkte je dat er een enorme taboe lag op dit onderwerp. In die tijd zorgde ik enorm slecht voor mijzelf. Ik was fulltime student. Mijn leven bestond uit feesten, 60 uur werken naast mijn studie, veel drank en weinig sporten. Het is niet dat je een burn-out nodig hebt om je leven te veranderen, maar het is wel enorm belangrijk om goed voor jezelf te zorgen. 

Balans

Om mij heen merk ik dat enorm veel mensen hier nog mee struggelen. Vooral de balans vinden tussen de dingen die je leuk vindt en wat goed voor je is. Al helemaal met de zomerse periode die eraan komt. Kiezen veel mensen ervoor om lekker het terras op te gaan en te genieten van een wijntje. Wat ook helemaal prima is, maar hoe combineer je dit nou?

 

 

In deze blog neem ik je mee in tips die ik door de jaren heen zelf heb toegepast en welke dingen ik heb geleerd.

Omarm je dipdagjes

Het eerste wat ik heb geleerd is dat het ECHT NIET erg is om een dipdagje te hebben. Gun jezelf die dag dan ook iets extra’s. Neem lekker die ijskoffie die je meestal niet haalt en gun jezelf wat rust. Neem even de tijd voor jezelf en spendeer even wat meer tijd deze dag aan je ‘self care’. Trust me it’s worth it!

 

Zelf ben ik begonnen met elke avond voordat ik naar bed ga heel even te reflecteren hoe mijn dag was. Wat ging er goed? Wat ging er minder? Wat heb ik geleerd? Dit kun je natuurlijk doen in een notitieboekje, maar er zijn ook talloze opties die al vragen voor je hebben uitgewerkt en welke je zo kunt invullen. Zoek maar eens op de term ‘Grattitude Journal’.

 

Investeer in mooie, fijn zittende sportkleding. Trust me jij wilt nu een stuk sneller naar de gym.

Wees niet te streng voor jezelf

Gezond eten? Tja daar heb ik enorm lang mee gestruggeld. Ik weet nog heel goed dat mijn eerste boodschappen toen ik op mijzelf ging wonen een zak Doritos en een grote pot duo penotti waren. Geloof me dat is enorm lekker, maar daar voel je je echt niet beter door. Zelf wist ik door mijn opvoeding niet helemaal wat nou echt goed en gezond voor mij was. Tevens is de informatie die je op internet kan vinden vaak ook tegenstrijdig. Gezond eten is goed, maar te veel gezond eten is ook weer niet goed. AAAAAH, HELP.

Zelf ben ik enorm gezegend met het feit dat ik eigenlijk niks niet lust. Wat mij enorm heeft geholpen is dat ik heb gekeken naar wat mijn doel is. Wil ik afvallen, wil ik spieren opbouwen of wil ik gewoon een consistent lichaamsgewicht hebben? Die vraag is enorm belangrijk. Vanuit daar kun je kijken wat je het beste kunt eten. Zelf heb ik een paar verschillende testen gedaan waaruit bleek hoeveel calorieën ik mocht eten voor dit doel. Wees vooral niet te streng voor jezelf. Rome is ook niet in 1 dag gebouwd. Probeer wat dingen uit en kijk hoe je lichaam reageert. Het is namelijk niet zo dat wat voor iemand anders werkt ook voor jou werkt. Verkijk je daar dus niet op. 

Meerdere wegen

Een healthy lifestyle is niet alleen er gezond uitzien het is ook je gezond voelen. Vind je sporten in de gym niks? Kijk dan hoe je toch beweging kan krijgen. Ik vind de gym ook niet de meest fijne plek om te zijn. Ik kies er daarom vaak voor om mijn favoriete podcast op te zetten en even lekker te gaan wandelen. Wil je toch graag naar de gym, maar vind je de juiste motivatie maar niet? Probeer dan eens het volgende: investeer in mooie, fijn zittende sportkleding. Trust me jij wilt nu een stuk sneller naar de gym.

Ontspanning is belangrijk!

Als laatste onderwerp wat enorm belangrijk is voor een healthy lifestyle is het omgaan met stress. Stress is bij iedereen anders. Iedereen reageert ook anders. Ik kan bijvoorbeeld heel weinig hebben als ik gestrestst ben. Om daarmee om te gaan probeer ik een paar keer per week en in stressvolle periodes wat vaker te mediteren. Verwacht niet meteen dat je hierin een pro ben. Er zijn genoeg YouTube filmpjes waar je dit als beginner kunt starten en steeds kunt uitbouwen. Ik kan niet vaak genoeg zeggen hoe belangrijk ontspanning is. Mocht je dit nou niks vinden, kijk dan eens waar je stress vandaan komt. Waarom ben je zo gestressed? Ben je een piekeraar of is er een andere reden voor? Door dit echt na te gaan ben je ook beter voorbereid op een nieuwe stressvolle situatie.

Share
Pin
Tweet
Related

Voor elk kwaaltje een thee!

Thee drinken op koude dagen is iets waar veel vrouwen zich in kunnen vinden. Een warm drankje is sowieso niet verkeerd met deze temperaturen. Maar wat als ik je vertel